5 tips voor een natuurlijk linkprofiel

dec 15, 2010

Mark

SEO

Linkbuilding… het wordt steeds belangrijker, maar is ook steeds moeilijker. Meer en meer concurrenten gaan het toepassen, maar ook Google doorziet verschillende linkbuilding strategieën steeds beter! Daarom, hierbij vijf tips om effectiever te linkbuilden.

1. Zorg voor een exponentiële groei in het aantal inkomende links

Een steeds toenemend aantal links zegt Google namelijk dat de inhoud gedeeld word op basis van een Viral Effect, niet omdat er gevraagd word naar een linkje. Kijk hier voor een artikel over linkgroei.

2. Gebruik niet altijd dezelfde anchortekst

De anchortekst is de klikbare tekst van een link (in punt 1 is de tekst ‘linkgroei’ de anchortekst). Hoewel de anchortekst informatie aan Google geeft over de pagina achter deze anchortekst, is het niet slim om altijd maar dezelfde anchors te gebruiken. Plaats je zelf links (of vraag je deze zelf aan)? Probeer dan 60% tot 80% van je anchorteksten het belangrijkste zoekwoord te laten zijn, en de overige links een andere anchor.

3. Weet dat nofollow links belangrijk zijn

Ga je op zoek naar links? Dan zeggen veel SEO-experts dat nofollow links geen waarde hebben. Dat is waar en niet waar tegelijk. Nofollow links zullen geen zogenaamde linkjuice (zeg maar een waardering) overbrengen van de linker naar de gelinkte site. Daarnaast wordt er niets gedaan met de anchor-tekst vanuit een nofollow link. Maar waarom is het dan wel belangrijk? Omdat Google sites met een natuurlijk linkprofiel hoog beoordeelt. En nofollow-links horen nou eenmaal in een natuurlijk linkprofiel!

4. Ook sites met een lage pagerank zijn belangrijk

Sites met een lage pagerank zijn minder waardevol dan sites met een hoge pagerank. Maar ga niet bewust op zoek naar sites met alleen een hoge pagerank, want dit zorgt voor een onnatuurlijk linkprofiel (net zoals punt 4: geen nofollow links).

5. IP-diversiteit

Elke website heeft een IP-adres. Deze is zeg maar afhankelijk van waar je website gehost word. Heb je allemaal inkomende linkjes van één of een beperkt aantal IP-adressen? Dan zal Google dit zien als spam, en je hiervoor in ieder geval niet belonen. Zorg er dus voor dat je van meerdere IP-adressen inkomende linkjes krijgt!

Heb jij nog tips voor een natuurlijk link profiel? Laat ze achter in de comments!

Onze resultaten?

Lees snel onse cases

Onze cases!